• Menu
  • Menu

Loopbrug Highline179 in Reute

Als je via de Fernpas rijdt, heb je waarschijnlijk al eens de imposante loopbrug gezien. Deze Tibetaanse hangbrug is maar liefst 406 meter lang en hangt op een hoogte van 114 meter boven de Fernpas. De brug verbindt de kasteelruïne Ehrenberg met Fort Claudia en biedt een spectaculair uitzicht op de omgeving.

Sinds 2019 zijn er twee manieren om de hangbrug te bezoeken. De eerste optie is om vanaf de parkeerplaats door het bos te wandelen, wat ongeveer 30 minuten duurt voordat je bij de hangbrug aankomt. De tweede optie is om de Ehrenbergliner kabelspoor te nemen, die je rechtstreeks naar de hangbrug brengt. Beide opties bieden een unieke ervaring en prachtige uitzichten op de omgeving. Of je nu kiest voor een ontspannen wandeling door het bos of een rit met de kabelspoor, de hangbrug is zeker een bezoek waard.

Let op! De hangbrug kan flink schommelen en wiebelen, zelfs bij lichte wind.

Ehrenbergliner

Op 12 april 2019 werd de bouw van de kabelspoorweg Ehrenberg voltooid. Deze verbinding biedt een snelle en gemakkelijke manier om van het bezoekerscentrum naar de kasteelruïne te komen, met slechts een reistijd van 3 minuten.

Ook in de winter mag een bezoek aan de Highline niet ontbreken!

**NIEUW** Top Liner

Op 3 maart 2023 werd een nieuwe kabelspoorweg geopend die Highline179 verbindt met de panoramaberg Schlosskopf. Met de Top Liner kunnen bezoekers nu in slechts enkele minuten het fort Schlosskopf bereiken. Het dalstation van de Top Liner ligt direct naast het bergstation van de bestaande Ehrenberg Liner. De Schrägaufzug II overwint een hoogteverschil van bijna 190 meter en kan tegelijkertijd tot 50 personen vervoeren. Deze nieuwe kabelspoorweg en het fort biedt bezoekers een adembenemend uitzicht op de omgeving.

**NIEUW** DragonFly Zipline

Vanaf eind 2022 is het mogelijk om vanaf tussenstation Ehrenberg met een zippline in 50 seconden naar de parkeerplaats te vliegen.

De minimale lengte om deel te nemen aan deze activiteit is 120 cm. Het minimaal startgewicht is 30 kg, inclusief kleding. Het maximaal startgewicht is 125 kg, inclusief kleding. De minimumleeftijd om deel te nemen is 8 jaar. Personen onder de 10 jaar moeten vergezeld zijn van een volwassene. Website DragonFly Zipline

Aanvullende informatie

Entreeprijs Highline179
Volwassenen: € 8,-
Kinderen 4 – 14 jaar: € 5,-

Combinatie ticket Ehrenberg Liner & Highline179
Volwassenen: € 15,-
Kinderen 4 – 14 jaar: € 10,-

Ticket Topline
Volwassenen: nu tijdelijk € 9,50 i.p.v. € 12,50
Kinderen 4 – 14 jaar: nu tijdelijk € 7,50 i.p.v. € 9,50

Bij de kaartautomaten zijn alleen de tickets voor volwassenen verkrijgbaar.

Parkeren: Betaald max. € 5,- per dag
Website Highline179 Webstie Ehrenberg Liner

De hangbrug en de Ehrenbergliner zijn rolstoeltoegankelijk. 
Op de brug mag je geen kinderwagens, -rugdragers en grote rugzakken meenemen. 

Op zoek naar een verblijf in de buurt van Reutte?

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *