• Menu
  • Menu

Lago di Bracciano – het schoonste meer van Italië

Tijdens onze vakantie in Rome besloten wij de auto te pakken, en richting Lago di Bracciano te rijden. Het Lago di Bracciano is een prachtig meer gelegen in de regio Lazio, op een kleine 40 km ten noordwesten van Rome. Het meer is ontstaan door vulkanische activiteit en is omringd door heuvels en bergen/ Het meer is voornamelijk in trek bij de Italianen zelf.

Onze dag begint in Bracciano zelf. Dit is een prachtige plaats aan de west kan van het meer. Struin door de kleine steegjes en neem de tijd om te genieten van een heerlijke espresso in één van de vele bars.

Castello Odescalchi

Kasteel Odescalchi is een prachtig middeleeuws kasteel, die dankzij de Livio IV Odescalchi Foundation, weer geopend is voor publiek. Voor een gedeelte wordt het kasteel nog bewoond. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over de wijde omgeving.
Mocht je nog wat geld over hebben, je kan hier ook trouwen, Tom Cruise en Katie Holmes hebben hier ook hun huwelijk gevierd.

Na een bezoek aan de stad rijden we verder naar het meer. We parkeren de auto langs de boulevard en huren een waterfiets. Na een uur hebben we genoeg gefietst en gezwommen en besluiten we op zoeken te gaan naar een leuk restaurant om een hapje te eten.

Bij restaurant il Pescatore kun op een terras boven het water genieten van heerlijke visgerechten en pizza’s. Probeer ook eens de lokale pastasoorten zoals fettuccine, tagliolini en pappardelle. Na het eten rijden we een rondje om het meer, hier doe je inclusief stops ongeveer een uur over.

Het is verboden om op het meer met gemotoriseerde boten te varen, met uitzonder van de veerboot en politie, hierdoor is het één van de schoonste meren van Italië.

Wist je dat er via een aquaduct water wordt afgevoerd in de richting van Rome waar er onder andere de tuinen van het Vaticaan mee worden besproeid.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *