• Menu
  • Menu

Monte Baldo met de auto

De Monte Baldo is een bergketen aan de oostoever van het Gardameer en is één van de top bezienswaardigheden rond het meer. De top van de Monte Baldo is het snelste en eenvoudigste te bereiken met de kabelbaan vanuit Malcésine. Dit is tevens ook de duurste manier, in 2021 koste een ticket € 25,- p.p.

Monte Baldo met de auto

Al jaren kwamen wij bij het Gardameer zonder dat wij de Monte Baldo bezochten. Wij kozen ervoor om met de auto richting de Monte Baldo te rijden. Wij verbleven aan de zuidkant van het Gardameer, je rijdt dan vanaf Caprino Veronese over de SP8 richting Spiazzi. De SP8 gaat vervolgens over in de SP3. Het is een prachtige route met vele vergezichten maar ook steil (19-21%)! Houd er rekenschap mee dat sommige stukken van de route smal zijn en het is mogelijk om tegenliggers tegen te komen.

NB: Stijgend verkeer heeft op een smal bergweggetje meestal voorrang op dalend verkeer, want het kan lastiger weer op gang komen als het stilvalt. Is de situatie erg ingewikkeld? Dan moet degene die het makkelijkst kan uitwijken dat doen.

Je kan de auto parkeren bij “Parcheggio utile per sentiero del Ventrar”. Vanaf de parkeerplaats is en ongeveer een half uur lopen naar het bergstation van de kabelbaan of naar het panoramische punt. De route naar het bergstation is goed te doen de kans is groot dat je onderweg veel marmotten ziet. Wij hebben deze route, met draagzak, gelopen toen Thijs een half jaar oud was.

Panorama

Boven aangekomen kun je genieten van vergezichten en het uitgestrekte Gardameer. Bij helder weer kun je kilometers ver kijken, met een beetje geluk zie je zelfs Sirmione.

Controleer voor vertrek eerst het weer boven op de Monte Baldo, dit hebben wij niet gedaan, met als gevolg dat wij het Gardameer niet konden zien vanwege de bewolking.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *