• Menu
  • Menu

Riva del Garda

Riva del Garda is een prachtige stad gelegen aan de noordkant van het Gardameer in Italië. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de vele activiteiten die er te doen zijn, zoals watersporten, wandelen en fietsen. Vaak combineren wij Riva del Garda met het iets zuidelijker gelegen Limone sul Garda.

Langs de haven van Riva del Garda vind je voornamelijk gezellige café’s, heerlijke restaurants en leuke souvenirshops. Het historische stadscentrum is autovrij en biedt een gevarieerd aanbod aan winkels waar je naar hartenlust kunt shoppen.

Riva del Garda heeft een aantal bezienswaardigheden:

  • Rocca di Riva: de oude burcht van Riva ligt in het water en is alleen maar via een brug te bereiken. Tegenwoordig doet de burcht dienst als museum.
  • Torre Apponale: De toren is 34 meter hoog en staat op piazza III Novembre. Via 160 treden beklim je de toren met als beloning een prachtig uitzicht over de Riva del Garda en het Gardameer.
  • De drie stadspoorten: Porta Bruciata, Porta San Marco en Porta San Michele. De poorten geven toegang tot het oude stadscentrum.
  • Waterkrachtcentrale: je kan een 2 uur durende rondleiding volgen door de waterkrachtcentrale van Riva
  • Kabelbaan: vanuit het centrum gaat er een kabelbaan naar het Bastion, voorheen was deze allen te voet te bereiken met een wandeling van ongeveer een half uur; met de nieuwe lift duurt het slechts twee minuten. Vanaf hier heb je een adembenemend panoramisch uitzicht over het meer en de stad
  • Op steenworp afstand van het centrum begint een kiezelstrand dat helemaal doorloopt tot Torbole

Watersport

Voor degenen die van watersporten houden, is Riva del Garda de perfecte bestemming. Het meer biedt tal van mogelijkheden om te zeilen, windsurfen, kitesurfen en nog veel meer. Er zijn ook veel stranden waar u kunt ontspannen en genieten van de zon.

Aanvullende informatie

Parkeerplaats
Condomino Parcheggio Monte Oro

Restaurants
Ristorante Pizzeria Nazionale; Piazza Catena 25
Alla Torre: Via Andrea Maffei 10

Omdat de omgeving van Riva veel bergachtiger is, is het weer er een stuk wispelturiger. Dat is vooral te merken in het voor en najaar.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *