• Menu
  • Menu

Rodelbaan in Voralberg

Na ons bezoek aan de Silvretta Hochalpenstraße brachten wij een bezoek aan de rodelbaan van Tschagguns. Het gebied om Tschagguns, de Golm, staat natuurlijk bekend door z’n mooie skigebied in de winter maar in de zomer staat de Golm ook bekend als plek vol leuke activiteiten. Je hebt hier bij het stuwmeer van Latschau namelijk een rodelbaan, klimpark, glijbanenpark en een prachtige kinderwandelroute.

Haus Matschwitz

Bij het dalstation van de Golmerbahn kochten we een dagkaart voor € 29,50 per persoon. We besloten om eerst met de gondel naar het middelstation te gaan en daar te genieten van een heerlijke maaltijd bij Haus Matschwitz, een typisch Oostenrijks restaurant. We bestelden de Matschwitz Schnitzel en de Holzfällerripple, die allebei verrukkelijk waren. Helaas was er voor Thijs weinig keuze en moest hij het doen met een bord patat.

Golmerbahn Bergstation

Na het eten liepen we terug naar het middelstation en kochten we voor slechts € 2 een houtenbal voor de knikkerbaan. Nadat Thijs genoeg had geknikkerd, namen we de Golmerbahn naar het bergstation.

Golmi’s ontdekkingspad

Bij de uitgang van het bergstation staat Golmi, de bergmarmot, je al op te wachten op zijn speelplaats. Het wandelpad is maar 3,5 kilometer lang en voert je langs 22 verschillende stations, allemaal bergafwaarts. Het is een fantastische wandeling voor kinderen vanaf 6 jaar oud, waarbij ze alles leren over het leefgebied van de bergmarmot en spannende weetjes ontdekken over flora en fauna. De route is speciaal ontworpen om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met de natuur en de omgeving.

Aangezien de lucht dichttrok en we graag wilden rodelen, besloten we om terug te gaan met de gondel. We zijn echter van plan om tijdens ons volgende bezoek het wandelpad wel te nemen.

Rodelbaan Alpine Coaster

Bij terugkomst op het midden station hebben kochten we kaartjes voor de rodelbaan. De kosten waren € 15,- per persoon en Thijs € 7,30. De aangegeven wachttijd was 30 minuten, maar helaas hebben we uiteindelijk een uur in de rij moeten staan. Ondanks het lange wachten was het zeker de moeite waard. De medewerkers van de rodelbaan houden de afstand tussen de karretjes goed in de gaten, waardoor je niet direct achter iemand anders rijdt.

De rodelbaan heeft een lengte van maar liefst 2600 meter en biedt maar liefst 44 spannende ‘jumps’. Daarnaast beschikt de baan over een 360 graden bocht en 15 bochten van 180 graden. Tijdens de rit bereik je snelheden tot wel 40 kilometer per uur, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Onderweg wordt er ook een foto van genomen die je voor € 4,50 kunt kopen bij de kiosk.

De rodelbaan is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud. Voor kinderen jonger dan 8 jaar en kleiner dan 1,40 meter is het noodzakelijk dat ze worden begeleid door iemand die ouder is dan 14 jaar.

Andere activiteiten

Glijbanenpark

Ook kun je er voor kiezen om met het Waldrutschenpark naar beneden te gaan. Je vindt deze onder Golmerbahn II (tussen Latschau & Matschwitz). Hier vind je maar liefst 7 verschillende glijbanen die je terugbrengen naar het dal. De langste glijbaan is 80 meter en hier behaal je een behoorlijke snelheid. Let wel op dat je geen blote lichaamsdelen over de glijbaan laat schuren, want dit kan brandwonden veroorzaken. Mocht je een glijbaan willen overslaan, dan kun je ook verder lopen via het naastgelegen wandelpad. Je kan gratis gebruik maken van het glijbanenpark.

Flying Fox

De Flying-Fox-Golm is een adembenemende kabelbaan die je over het prachtige stuwmeer van Latschau laat zweven. Voor slechts €19,- krijg je een harnas en helm aan en zweef je door de lucht aan een stevige staalkabel van maar liefst 565 meter lang! Tijdens de rit kun je een snelheid van wel 70 kilometer per uur bereiken en genieten van het sensationele gevoel van vliegen.

Gewichtslimiet: Voor jouw veiligheid is het vereist dat je minimaal 25 kg weegt om gebruik te kunnen maken van de Flying-Fox-Golm. Het maximale gewichtslimiet is 110 kg.

Klimpark

Vlakbij de Flying Fox bevindt zich het Waldseilpark, een klimbos met maar liefst 11 verschillende routes van verschillende moeilijkheidsgraden. Om te kunnen klimmen in het Waldseilpark-Golm moet je minimaal 1,20 meter lang zijn (met uitzondering van het Zwergle parcour). Kinderen jonger dan 10 jaar mogen alleen klimmen onder begeleiding van een volwassene. Tussen de 10 en 14 jaar mag er geklommen worden onder toezicht van een volwassene. Vanaf 14 jaar mag er zelfstandig geklommen worden.

Aanvullende informatie

Ticketprijs Golmerbahn 2023
Volwassenen: € 29,-
Kinderen geboren in 2004 – 2016: € 17,90
Kinderen geboren in 2017 of jonger: gratis

Ticketprijs Alpine Coaster 2023
Volwassenen: € 15,-
Kinderen geboren in 2004 – 2016: € 10,50
Kinderen geboren in 2017 of jonger: € 7,30

Ticketprijs Flying Fox 2023
Volwassenen: € 19,-
Kinderen geboren in 2004 – 2016: € 13,30

Ticketprijs Klimpark 2023
Volwassenen: € 39,-
Kinderen geboren in 2004 – 2016: € 27,30
Kinderen geboren in 2017 of jonger: gratis

Erlebnisticket 2023
Ook is het mogelijk om een erlebnisticket aan te schaffen, waarmee je één dag toegang krijgt tot diverse attracties. Met dit ticket kun je eenmalig gebruik maken van het Waldseilpark, de Flying-Fox en de Alpine-Coaster. Daarnaast is een retourtje met de Golmerbahn inbegrepen, inclusief toegang tot het bosglijbaanpark.

Volwassenen: € 52,-
Kinderen geboren in 2004 – 2016: € 35,-

Openingstijden: van 3 juni t/m 15 oktober van: 09:30 – 17:00

Website

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *