• Menu
  • Menu

De Silvretta Hochalpenstraße met auto

Om onze terugreis van Camping Village Fabulous in Rome naar huis wat op te breken, besloten we om een tussenstop te maken in Kappl. We verbleven daar voor een nacht voordat we de volgende ochtend verder reden via de prachtige Silvretta Hochalpenstraße en de rodelbaan nabij Montafon naar ons volgende overnachtingshotel.

Silvretta Hochalpenstraße

De Silvretta Hochalpenstraße is een adembenemende bergweg van bijna 23 kilometer lang, met maar liefst 34 haarspeldbochten. Deze pas verbindt het Montafon-gebied in Voralberg met Paznaun in Tirol. Wij reden vanaf Kappl naar de 2032 meter hoge Bielerhöhe en genoten onderweg van de prachtige uitzichten. Direct na het passeren van de tolhuisjes zagen we al de eerste haarspeldbocht opdoemen.

Als vliegvisliefhebber moet je zeker een bezoek brengen aan de grote visvijver vlak na het tolhuis van Galtür. Vergeet niet om een vispas te halen bij het tolhuisje voordat je begint met vissen.

Bielerhöhe/Silvretta-Stausee

De top van de Silvretta Hochalpenstraße ligt op de 2032 meter hoge Bielerhöhe. Als je hier bent, en de tijd hebt, moet je zeker een wandeling maken naar de Silvretta-Stausee. De wandeling rond het stuwmeer is 6,3 kilometer lang en duurt ongeveer 2 uur. Het pad is goed begaanbaar, vlak en geschikt voor kinderen en buggy’s.

Het water in het stuwmeer komt van de Ochsentaler Gletscher, die je vanuit de bergen kunt zien. Op deze plek vind je ook het Restaurant Silvrettasee, waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd en souvenirs kunt kopen. Er zijn ook toiletten en een prachtig uitkijkplatform. Aan de overkant van de weg vind je het hotel-restaurant Silvretta-Haus.

Vermunt Stausee

Vlak na de Bielerhöhe komen we aan bij de Vermunt Stausee. Het meer heeft een oppervlakte van ongeveer 3,2 vierkante kilometer en een maximale diepte van 80 meter. Het is ontstaan door de bouw van een dam in de rivier de Vermuntbach. Het stuwmeer is een belangrijke energiebron voor de regio, omdat het water wordt gebruikt om een hydro-elektrische centrale aan te drijven. 

Kopssee

Voordat we naar de Silvretta Hochalpenstraße reden, brachten we een bezoek aan de prachtige Kopssee in Galtür. Het is mogelijk om een rondje om de Kopssee te wandelen, wat ongeveer 4,7 kilometer lang is en deels over de hoge stuwdam gaat. We waren onder de indruk van de schitterende omgeving rondom de Kopssee en vonden het zelfs mooier dan de omgeving bij de Bielerhöhe.

Aanvullende informatie

Prijs (2023)
Personenauto: € 18,-
Elektrische auto (geen hybride): € 14,-
Motor: € 14,50

Openingstijden 
De Silvretta Hochalpenstrasse is alleen geopend in de zomermaanden van begin juni tot eind oktober.

Website

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *