• Menu
  • Menu

Kasteel Neuschwanstein – het mooiste kasteel ter wereld

Kasteel Neuschwanstein is een van de meest populaire toeristische attracties van Duitsland, met jaarlijks maar liefst 1,4 miljoen bezoekers. Tijdens het hoogseizoen trekt het kasteel dagelijks zo’n 10.000 toeristen.

Geschiedenis van het kasteel

In 1869 gaf de excentrieke Koning Ludwig II opdracht tot de bouw van het prachtige kasteel Neuschwanstein. Het kasteel werd gebouwd voor de ontspanning van de koning en om zijn eigen droomwereld te creëren. Na zijn overlijden in 1886 werd de bouw meteen stilgelegd en werd het kasteel 6 weken later opengesteld voor het publiek. Dit kwam doordat Koning Ludwig II een enorme schuld achterliet bij de Beierse regering.

Het kasteel heeft meer dan 200 kamers, maar slechts 15 kamers zijn volledig afgewerkt. Tijdens een bezoek aan het kasteel kun je voornamelijk de 3e en 4e verdieping bezoeken, waar de belangrijkste vertrekken van de koning zich bevinden. De 2e verdieping is nooit afgerond en bevat nu een souvenirshop, cafetaria en multimedia ruimte. Op de onderste verdieping bevonden zich de kamers van het personeel.

Kasteel Neuschwanstein kun je alleen met gids bezoeken. De tour duurt ongeveer 40 minuten en je kunt kiezen tussen een Engelse of Duitse gids. Om lange wachtrijen te voorkomen, is het verstandig om vooraf een kaartje te kopen. De rondleiding begint vanaf €15,-.

Met de koets/shuttlebus? Of toch lopen?

Om bij het kasteel te komen, kun je vanaf de parkeerplaats in ongeveer een half uur bergopwaarts naar het kasteel lopen. Als je geen zin hebt om te lopen, kun je ervoor kiezen om een koets te nemen. Dit kost ongeveer € 8,-, maar je moet alsnog het laatste stukje lopen. Er zijn ook shuttlebussen beschikbaar die vertrekken vanaf P4. Deze brengen je vlakbij de Marienbrücke en kosten € 3,-,- voor de heenweg, € 2,- voor de terugweg en € 3,50 voor een retour.

Marienbrücke

De Marienbrücke is zonder twijfel de beste plek om het prachtige kasteel Neuschwanstein te fotograferen. Het uitzicht vanaf deze brug is adembenemend en biedt een panoramisch zicht op het kasteel en de omliggende bergen. Echter, tijdens het hoogseizoen kan het hier behoorlijk druk zijn met toeristen, vooral Aziatische toeristen die niet altijd even vriendelijk kunnen zijn.

Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over Slot Hohenschwangau en de Alpsee

Aanvullende informatie

Openingstijden:
April tot 15 oktober: 9:00 – 18:00
16 oktober tot maart: 10:00 – 16:00
Elke dag geopend behalve op 1 januari en 24, 25 en 31 december

Tickets voor kasteel Neuschwanstein zijn online verkrijgbaar www.hohenschwangau.de

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *