• Menu
  • Menu

Liechtensteinklamm – één van de mooiste en indrukwekkende kloven van Oostenrijk.

De Liechtensteinklamm is één van de mooiste kloven van Oostenrijk. De kloof is vernoemd naar de Prins van Liechtenstein, die het gebied in de 19e eeuw bezocht. Het is ontstaan door de erosie van de rivier de Grossarler Ache, die door de kloof stroomt en een spectaculaire waterval vormt.

Duizenden jaren heeft kolkend water onder de grond door gestroomd en de kalkstenen rotsen uitgesneden. De kloof is ongeveer 4 kilometer lang en daarmee één van de langste kloven in de Alpen. Op sommige punten zijn de rotswanden zelfs wel 300 meter hoog en zo ontzettend smal, dat je de lucht bijna niet kunt zien.

In mei 2017 is meer dan 300 ton gesteente naar beneden gevallen waardoor de kloof ruim 3 jaar gesloten is geweest. Tijdens deze periode zijn er verschillende tunnels gemaakt, valnetten geplaats en is er een systeem in de rotsen aangebracht om bewegingen te monitoren. In de zomer van 2020 is de kloof weer geopend voor publiek.

Je kunt ongeveer 1 km van de kloof bezoeken, aan het eind van het pad is een waterval genaamd de Schleierfall. Onderweg staan verschillende bankjes om van al het natuurgeweld te kunnen genieten.

Tijdens de renovatie is er een enorme trap geplaatst om het hoogteverschil van 30 meter te overbruggen. De Helix trap is 30 meter hoog en 60 meter lang.

Wij bezochten de kloof op zondag 18 oktober 2020 aan het begin van de ochtend met Thijs, hij was op dat moment bijna 2. Hij heeft het grootste gedeelte van de kloof zelf gelopen. Op de trappen hebben wij hem geholpen of getild.

Tip: trek stevige schoenen met goed profiel aan. Bij regenachtig weer is een poncho geen overbodige luxe.

Aanvullende informatie

Entreeprijs (2020): Volwassenen € 10,- Kinderen 6-18 jaar €5,50
Parkeren: Bij entree (gratis)
WC: Parkeerplaats
De kloof is niet buggy toegankelijk.
Afhankelijk van het weer is de kloof van half mei tot eind oktober te bezoeken.
Website

Lees meer

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *